HULP AAN ‘KINDERTOESLAGOUDERS’ IN DE NEDER-BETUWE

De fractie van gemeentebelangen heeft onlangs een aantal vragen gesteld aan het college over de kindertoeslagaffaire.

Ook in de gemeente Neder-Betuwe wonen er ouders die de dupe zijn geworden van de kindertoeslagaffaire. Wij willen weten of de gemeente hier voortvarend mee aan de slag is gegaan. Zijn alle gedupeerden actief benaderd en krijgen zij de juiste ondersteuning?
Al in september 2020 is er een akkoord gesloten tussen VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) en de belastingdienst toeslagen om ondersteuning te bieden aan gedupeerde ouders van de toeslagaffaire. VNG heeft daarna een steunpunt ingericht waar gemeenten terecht kunnen voor vragen en implementatieondersteuning. De boodschap was duidelijk: de gemeenten zijn aan zet om de getroffen ouders maatwerk te gaan bieden op basis van hun hulpvraag.
Het gaat hierbij om hulp over de volle breedte, dus ook als er problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, de zorg en de opvoeding van de kinderen. Gemeentebelangen vindt het dan ook van groot belang dat de gedupeerde ouders in onze gemeente op passende en juiste wijze ondersteuning aangeboden krijgen. Wat is hierbij het plan van aanpak van de gemeente en waarom is er geen informatie over dit onderwerp te vinden op de website van de gemeente?
Gemeentebelangen komt graag in contact met gedupeerde ouders over hun ervaringen met de afhandeling en begeleiding door de gemeente. Mail naar anja@gemeentebelangen.nl.
Bent u mogelijk slachtoffer en heeft u zich nog niet bij de belastingdienst gemeld of is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom? U kunt u nog tot 1 januari 2024 melden bij de belastingdienst, zodat uw situatie opnieuw beoordeeld kan worden https://services.belastingdienst.nl/…/aanmelden-voor…/.
Wij hopen spoedig antwoorden op onze vragen te ontvangen van het college.

 

Belastingpapieren