Burgerraadslid

 

Hallo, ik ben Anoeska van Brenk en woon sinds 2022 in Dodewaard.

Hiervoor heb ik 12 jaar in het buurtschap Pottum, bij Ochten, gewoond. Ik ben opgegroeid in Renkum, maar mijn vader is geboren en getogen in Opheusden aan de ‘Prelweg’, waardoor ik in mijn jeugd vaak in Opheusden ben geweest.

Ik ben moeder van twee tieners, werkzaam als jurist milieu bij de omgevingsdienst in Utrecht en in mijn vrije tijd houd ik mij bezig met het dierenrecht en dierenwelzijn en ik wandel graag met mijn hond in de uiterwaarden, een prachtig gebied.

Mijn focus bij Gemeentebelangen ligt op het milieu en vooral ook op dierenwelzijn, bestemmingsplannen en het (openbaar) onderwijs. Dierenwelzijn staat nauwelijks op de politieke agenda in de Neder-Betuwe. Ik hoop dan ook in de komende jaren samen met de fractie Gemeentebelangen en alle dierenvrienden uit onze gemeente hier meer aandacht voor te vragen. Ik sta open voor iedereen die hier vragen of ideeën over heeft.

Samen met de andere leden ga ik inzetten voor een mooie, leefbare en (dier-)vriendelijke gemeente waar we samen kunnen wonen, werken, naar school gaan en kunnen genieten van de omgeving.

Vragen? Ideeën? Mail dan naar mij via de link onder mijn foto.

Anoeska van Brenk
Anoeska van Brenk