Burgerraadslid

Hallo, ik ben Anoeska van Brenk, 46 jaar en woon sinds 2010 in buurtschap Pottum, bij Ochten. Ik ben opgegroeid in Renkum, maar mijn vader is geboren en getogen in Opheusden aan de ‘Prelweg’, waardoor ik in mijn jeugd vaak in Opheusden ben geweest.

Ik ben moeder van twee basisschoolgaande kinderen, werkzaam als jurist milieu bij de omgevingsdienst in Utrecht en in mijn vrije tijd houd ik mij bezig met het dierenrecht en dierenwelzijn. Mijn focus bij Gemeentebelangen ligt dan ook bij het (openbaar) onderwijs, het milieu en vooral ook op dierenwelzijn. Dit laatste aspect staat nauwelijks op de politieke agenda in de Neder-Betuwe. Ik hoop dan ook in de komende jaren samen met de fractie Gemeentebelangen en alle dierenvrienden uit onze gemeente hier meer aandacht voor te vragen en beleid op te maken. Ik sta open voor iedereen die hier vragen of ideeën over heeft.

Verder wandel ik graag met mijn hond in de uiterwaarden, prachtig gebied. Elke keer ben ik toch weer verbaasd over wat mensen allemaal van zich afgooien. Zij nemen wel wel een tasje met eten en drinken mee die kant op, maar als ze alles op hebben, wordt de verpakking, gewoon achtergelaten.

Anoeska van Brenk
Anoeska van Brenk

Gelukkig zie ik regelmatig ook mensen, gewapend met een zak en prikstok, om alles weer op te ruimen. Daar word ik dan weer blij van, maar liever zou ik zien dat dat niet nodig zou zijn omdat iedereen gewoon zijn of haar eigen rommel meeneemt en in de afvalbak doet.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen sta ik op de vijfde plaats en samen met de andere leden ga ik inzetten voor een mooie, leefbare en (dier-)vriendelijke gemeente waar we samen kunnen wonen, werken, naar kunnen school gaan en kunnen genieten van de omgeving.

Vragen? Ideeën? Mail dan naar mij via de link onder mijn foto.